اصول استفاده از موبایل در کودکان دوزبانه
استفاده کودک دوزبانه از موبایل در بسیاری از موارد اجتناب ناپذیر است. گوشی موبایل یکی از به روزترین و پیشرفتهترین تکنولوژیهای بشر است که تقریبا تمامی اقشار جامعه به آن دسترسی دارند و از منافع و مزایای آن بهره مند میشوند. این ابزار در کنار تمامی خدمات خود، میتواند سر منشا مشکلات و چالشهایی بشود،به خصوص اگر در سنین نامناسب و برای زمانهای طولانی در دسترس گروه سنی کودکان قرار گیرد. شما والدین گرامی با شناسایی آسیبهای آن و نحوه مدیریت استفاده از آن میتوانید از خطراتش جلوگیری نمایید.
استفاده کودک دوزبانه از موبایلهای هوشمند و تبلتها در حال افزایش میباشد. کودکان دوزبانه در سنین پایین از والدین خود تقاضای داشتن گوشی یا تبلت دارند.
استفاده از موبایلهای هوشمند یکی از ضرورتهای اجتناب ناپذیر این دوره میباشد. بنابراین نمیتوان آنها را از این ابزار محروم و منع کرد. البته آزاد گذاشتن کودکان در استفاده از موبایل و دادن دسترسی نامحدود به آنها از اشتباهات تربیتی است.
بهترین شیوه برخورد با تکنولوژی و گوشیهای هوشمند، شناخت دقیق آنها، اعم از مزایا و معایبشان و آموزش استفاده صحیح از آنها به کودکان دوزبانه میباشد.
استفاده کودکان دوزبانه از موبایل را چگونه مدیریت کنیم؟
استفاده کودکان از موبایل و تکنولوژی روز همیشه هم مخرب نیست. در واقع بازیهایی که در گوشیهای همراه هستند اثرات مثبتی هم دارند. برای مثال در بسیاری از آنها کودک دوزبانه یاد میگیرد بر تکالیفی که نیاز به تمرکز و توجه دارند مسلط شود یا بسیاری از تکانههای خود را بازداری کند تا به هدف مورد نظر برسد.
برخی از آنها هم دقت کودک دوزبانه شما را بالا میبرند یا حتی میتوانند مسائلی را به کودک آموزش دهند. نکته مهم میزان استفاده کودک از این تکنولوژی میباشد. کودک بسته به سنی که در آن قرار دارد و مرحله رشدی خود باید با قوانین و محدودیتهایی روبرو شود.
به طور کلی استفاده بیش از دو ساعت در روز برای کودکان دوزبانه توصیه نمیشود. هم چنین بهتر است برای کودک تا سنین نوجوانی گوشی یا تبلت جداگانه تهیه نشود و صرفا به آنها اجازه داده شود، از گوشی والدین استفاده کنند. در سنین پایین و سالهای اولیه دبستان بهتر است دسترسی کودک محدود باشد.
با بالاتر رفتن سن میتوان انعطاف بیشتری در قوانین نشان داد و به کودک دوزبانه در مورد استفاده صحیح از تکنولوژی و مدیریت آن آموزشهای لازم را داد. گاهی والدین در ارتباط مؤثر با فرزندان خود دچار مشکل میشوند و نمیتوانند در مقابله با مشکلات رفتاری کودکان و استفاده از موبایل در آنها نقش مؤثری داشتهباشند.
توجه داشتهباشید که عدم کنترل و درمان اعتیاد رفتاری در کودکان به امنیت و سلامت آنها آسیب میزند. در این شرایط والدین مسئول مشکلات فرزندان خود هستند.
از چه سنی برای کودکان موبایل بگیریم؟
برای تعیین سن مناسب کودک دوزبانه لازم است سوالاتی را از خود بپرسید. آیا فرزندتان برای اینکه گوشی موبایل را در اختیارش قرار دهید آمادگی دارد؟ آیا قادر است در آینده به قوانینی که در مورد استفاده از موبایل برای او وضع میکنید عمل کند؟
آیا فرزندتان مسئولیت پذیری دارد؟ توصیه میکنیم در دورانی از رشد که کودک حس کنجاوی زیادی دارد، از خرید موبایل یا تبلت برای او خودداری کنید. به طور کلی بهترین سن بهرهمندی از موبایل در دوران دبیرستان است. در غیر این صورت باید بر روی وضع مقررات و کنترل کودکان انرژی و وقت بیشتری صرف کنید.