شیوه برخورد با کودک دوزبانه برون گرا
والدین و مربیان که با کودکان دوزبانه در ارتباط هستند اغلب در ارتباط با چگونگی رفتار با کودکان دوزبانه درونگرا سوال دارند و تحقیق می کنند. اما لازم است که در مورد کودکان برون گرا و نحوه برخورد با آنان نیز اطلاعاتی را داشته باشند.
برونگرایی ویژگی است که باعث خواهد شد کودک دوزبانه شما رفتارهای خاصی را از خود نشان دهد و نیازهای روحی خاصی نیز داشته باشد. به همین خاطر شما بهعنوان والدین چنین کودکی باید با نیازهای روحی فرزند خود آشنا باشید و بتوانید با استفاده از یک روش تربیتی و سبــک فرزند پروری مناسب به او در ارضا صحیح نیازهایش کمک کنید.
1. ارتباطات را سرکوب نکنید
حضور یک کودک دوزبانه برونگرا در خانوادهای که والدین درونگرا هستند و یا به دلیل مشغلههای کاری یا بیماریهایی نظیر افــسردگی تمایلی به برقراری روابط با محیط ندارند، میتواند آسیبهای روحی بسیاری را برای کودک دوزبانه به همراه داشته باشد. در این شرایط معمولاً والدین سعی میکنند تا تمایلات کودک را سرکوب کرده و از آنها بخواهند رفتارهایی مانند خودشان داشته باشند.
بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که درونگرا یا برونگرا بودن کودک دوزبانه شما موضوعی است که بهصورت فطری مشخصشده و کودک تأثیر چندانی در کنترل آنها ندارد. محدود کردن نیازهای کودک باعث میشود تا او با اختلال در رشــد روانی و عاطفی مواجه شده و با بیماریهای روحی بسیاری ازجمله افسردگی درگیر شود. در نتیجه اولین موضوع در برخورد با کودک برونگرا این است که احساسات آنها را بپذیرید و رفتارهایشان را سرکوب نکنید.
2. کودکان برونگرا را تنها نگذارید
انجام فعالیتهای انفرادی نظیر مطالعه یا انجام تکالیف درسی به ویژه در شرایطی که فعالیت مورد نظر نیز هیجان چندانی نداشته باشد، میتواند باعث احساس کسالت در کودک دوزبانه شما شده و توانایی فعالیت وی را کاهش دهد. به همین خاطر بهتر است با کمک گرفتن از مشاورین کودک راهکارهایی را برای جذابتر کردن این تکالیف یا بالا بردن بهرهوری کودک دوزبانه در این زمینهها انجام دهید و متناسب با خلقیات کودک خود بهترین روش برای درس خواندن کودکان را برگزینید.
یکی از این راهکارها این است که در حین انجام این فعالیتها کودک را تنها نگذارید و اجازه ندهید با احساس کسالت، انــگیزه برای درس خواندن را از دست بدهند. برای مثال میتوانید در زمانهای مشخصی به سراغ کودک دوزبانه خود بروید، راجع به فعالیتهایش با او صحبت کنید و یا حتی بخشهایی از این فعالیتها را با کودک انجام دهید.
3. فراهم کردن محیط مناسب
سعی کنید شرایط محیطی مناسب با خلقیات کودک دوزبانه برای او فراهم کنید. برای مثال شما میتوانید کودکان برونگرا را در کلاسهای آموزشی مختلف ثبتنام کنید یا آنها را با خود به پارک ببرید. اگر فرزند شما دارای روحیه برونگرایی است تا جای ممکن زمینه را برای مراودات اجتماعی و انجام فعالیتهای اجتماعی کودک فراهم نمایید.
4. تقویت مهارتهای اجتماعی
اگرچه کودکان دوزبانه برونگرا علاقه بسیاری به برقراری روابط اجتماعی دارند اما با اینحال آنها نیاز دارند برخی از مــهارتهای ارتباطی را آموزش ببینند. علاقه این کودکان به صحبت با دیگران و انجام فعالیتهای اجتماعی گاهی باعث میشود که آنها احساس کنند دیگران نیز به اندازه خودشان تمایل دارند تا در فعالیتها شرکت کنند و درنتیجه متوجه خستگی و نیاز دیگران به استراحت نمیشوند.
علاوه بر این استعداد بالای این کودکان در برقراری روابط اجتماعی با افراد ناآشنا میتواند خطراتی از جمله مورد ســوء استفاده قرار گرفتن را برای آنها به همراه داشته باشد که این مسائل نیاز به آموزش داشته و شما باید کنترل رفتار و توجه به امنیت را به کودک دوزبانه خود آموزش دهید.
یکی دیگر از مهارتهای اجتماعی که شما میتوانید در جریان ارتباط با دیگران به فرزند خود آموزش دهید این است که تواناییهای او در برقراری ارتباط با دیگران را تشویق کنید. برای مثال هنگامی که کودک دوزبانه شما برای کمک به کودک دیگری که زمینخورده یا بهعنوان تازهوارد در محیط دچار اضطراب شده داوطلب میشود این رفتار را در وی تشویق کرده و او را به انجام مجدد این گونه رفتارها ترغیب نمایید. تاثــیر تشویق بر کودکان در افزایش عزت نفس و پشتکار آن ها غیر قابل انکار است.
اما فراموش نکنید کودکان دوزبانه شما دارای هرگونه تیپ شخصیتی که باشند نیازمند رشد و حمایت عاطفی از سوی والدینشان هستند.