عوامل مضر بر شنوایی کودک دوزبانه
توجه به سلامتی کودکان از وظایف والدین است و می توان گفت از بزرگترین دغدغه های آن ها محسوب می شود.سلامت روح و جسم در کنار هم می تواند از مهمترین عوامل موفقیت یک کودک دوزبانه محسوب شود. همان قدر که به سلامت روح و پرورش ذهن کودک دوزبانه خود توجه دارید باید به سلامت جسم او نیز توجه نمایید.
به دلیل اهمیت ویژه حس شنوایی در امر یادگیری و تاثیر مستقیم این حس بر تکلم کودک دوزبانه ،غربالگری شنوایی از ارزش بالایی برخوردار است. بسیاری از کم شنواییهایی که تا سن مدرسه شناخته نشدهاند میتواند موجب عقب ماندگی تحصیلی کودک دوزبانه شما نسبت به سایر همکلاسیهایش باشند.
کودکان دوزبانه با مشکل کم شنوایی معمولاً وضعیت درسی مطلوبی ندارند، به عنوان افراد تنبل، بیتوجه و یا حتی کودکانی تلقی میشنوند که مشکلات گفتار و زبان دارند اما منشا این مشکل شنوایی آنان است که در صورت تشخیص، اقدامات درمانی یا توانبخشی در رفع مشکل آنان موثر خواهد بود.اگر مشکلات شنوایی در سنین کودکی تشخیص داده شوند علاوه بر تاثیر مثبت بر گفتار و زبان از بروز عوارض سو عاطفی و روانی کمشنوایی نیز پیشگیری میشود.
عواملی که به شما کمک می کند بتوانید مشکلات شنوایی کودک دوزبانه خود را در همان سال های اولیه زندگی تشخیص داده و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری نمایید:
1- سابقه کم شنوایی مادرزادی در خانواده.
2- وجود عفونتهای مادرزادی مثل توکسوپلاسموز، سیفلیس، سرخجه، سیتومگالوویروس و هرپس.
3- وجود ناهنجاریهایی در چهره و جمجمه مثل غیر طبیعی بودن لاله و کانال گوش و لب شکری و….
4- وزن کمتر از 1500 گرم در بدو تولد.
5- بالا بودن بیلی روبین خون در صورتی که نیاز به تعویض خون باشد (زردی شدید در کودکی).
6- سابقه استفاده از داروهای سمی برای گوش مثل جنتامایسین.
8- وجود علایم و نشانههای سندرمهایی که همراه با افت شنوایی هستند.
9- عفونت ویروسی مثل اوریون و سرخک.
10- عفونتهای مزمن گوش میانی همراه با ترشح حداقل در 3 ماه متوالی.
11- ابتلا به مننژیت باکتریال.
12- کودکانی که از مادرانی متولد شدهاند که در دوران بارداری به بیماری سرخجه مبتلا شدهاند.