ایجاد احساس خوشبختی در کودک دوزبانه
شوق زندگی و لذت با هم بودن برای بچهها دوست داشتنی است. اما آیا میدانید چطور میتوان به کودکان دوزبانه آموخت که خوشبخت باشند و از زندگی لذت ببرند؟
-
عشقتان را به او نشان دهید:
هر چه به فرزندتان بگویید که دوستش دارید و از داشتن او خوشبخت هستید باز هم کم است. کودک دوزبانه شما در هر شرایطی باید مطمئن باشد که دوستش دارید. این موضوع به او اعتماد به نفس کافی برای بزرگ شدن میدهد.
کودک دوزبانه با نگاه کردن به شما، زندگی کردن را میآموزد. اگر شما احساس عدم موفقیت داشته باشید، مدام غرغر کنید و از زندگی بنالید، کودک شما هرگز احساس خوشبختی نخواهد کرد. اما اگر مقابل مشکلات بایستید، دنبال راه حلها باشید و به نگرانیها لبخند بزنید، فرزند شما توانایی خوشبخت بودن را مییابد.
فکر کنید به رستوران رفتهاید و غذا دیر سر میز شما حاضر میشود. اگر به خاطر دیر کرد غذا سرپیشخدمت داد بزنید، کودک دوزبانه شما از شما چه میآموزد؟ میتوانید به جای عصبانیت از لحظات با هم بودن و فضایی که در آن هستید، استفاده کنید و از کنار هم بودن با خانواده لذت ببرید و بهره بردن از زمان را به فرزندتان یاد دهید.
-
به فرزندتان یاد دهید با دلسردی کنار بیاید:
یکی از کلیدهای خوشبختی این است که بفهمیم هر چه را که میخواهیم نمیتوانیم به دست آوریم و اینکه این به معنی بدبختی نیست. یعنی اگر نتوانستم آنچه را که میخواهیم بخریم نباید به زندگی بدبین شویم. هزار و یک راه وجود دارد که فکر کنیم میتوانیم خوشبخت باشیم.
-
به او اعتماد به نفس بدهید:
وقتی احساس قدرت کنید در برابر مشکلات زندگی مقاومتر عمل میکنید. برای اینکه اعتماد به نفس کودک دوزبانه خود را بالا ببرید از او انتقادهای سازنده بکنید. تشویق بعد از هر موفقیت نباید فراموش شود.
-
نیمه پر لیوان را نشان او دهید:
در هر موقعیتی سعی کنید جنبه مثبت ماجرا را نشان کودک دوزبانه خود دهید. اگر قرار است به دلیل بیماری در رختخواب بستری شوید به او یاد دهید این موقعیت خوبی است تا مسائل جدیدی بیاموزد. نگاه مثبت انداختن به زندگی احساس خوشبختی را در انسان بیشتر میکند.
-
معاشرت با دیگران را به او یاد بدهید:
انسان تنها، خوشبخت نیست. برای شاد بودن به کودک دوزبانه خود بیاموزید که با سایر افراد معاشرت کند. دوستان او را به خانه دعوت کنید تا کارهای گروهی انجام دهند و از همان کودکی، بودن با گروه و روابط اجتماعی را بیاموزد.
در مدت زمان طولانی، محیط میتواند سبب شود ما تصویری منفی از خود پیدا کنیم. وقتی ما به خود یا به کودک دوزبانه مان مدام تکرار کنیم (تو نمیفهمی و …) این موضوع ملکه ذهن او میشود. به جای دادن صفات منفی به خود، از صفات مثبت و با معنی استفاده کنید و برای خود و فرزندتان ارزش قائل شوید.
-
زندگی را در نظر فرزندتان شاد کنید:
رفتن به پیک نیک، دیدن یک فیلم خوب، نوشیدن چای گرم کنار هم و … لحظات شیرینی است که میتواند نگاه کودک دوزبانه شما را به زندگی عوض کند با یادآوری آنها راحتتر بر مشکلات فائق آید. به این ترتیب فرزند شما میآموزد که خوشبختی وجود دارد و لحظات سخت گذراست.