خیال پردازی در کودکان دوزبانه
والدین همواره رفتارهای کودکان دوزبانه خود را تحت نظر دارند و از کوچکترین رفتار غیر معمولی آنها ممکن است دچار استرس شده و احساس نیاز به مشاوره پیدا کنند. یکی از چیزهایی که همواره پدر مادر های کودک دوزبانه را دچار تنش می کند خیال بافیست. به طور مختصر دراین مقاله خیال بافی در کودکان دوزبانه را مورد بررسی قرار داده ایم که می توانید آن را به سایر کودکان نیز تعمیم دهید.
همه گاهی اوقات در رویا و خیال فرو میرویم. و آنچه را که در واقعیت به دنبالش هستیم، اما به دست نمیآوریم را در عالم خیال و رویا تصور میکنیم. اما گاهی اوقات این خیالپردازی بیش از حد و مشکلساز است. و فرد را از دنیای واقعی و پذیرش مسئولیتها و واقعیات دور میکند.
کودکان دوزبانه نیز از آن دسته افرادی هستند که معمولاً زیاد به خیالپردازی روی میآورند. البته همانطور که اشاره شد این مسئله برای همه اتفاق میافتد و تا حدی قابل قبول است و مشکلی نیست. اما اگر این خیالبافی و رویاپردازی در انجام تکالیف مدرسه کودک دوزبانه تان خللی ایجاد کرده و یا مانع از انجام دستورات شما و وظایفش شده است، حتماً باید جلوی آن گرفته شود. دلایل زیادی برای خیالبافی وجود دارد.
یکی از دلایل خیالبافی در کودکان دوزبانه ممکن است نشانه مشکل جسمی و بروز بیماری مثلاً صرع باشد. کودک دوزبانه خود را نزد پزشک ببرید تا از سلامت جسمی او اطمینان پیدا کنید.
گاهی اوقات مسئله عاطفی و روحی و روانی است و کودک دوزبانه به دلیل مشکلات و ناراحتیهایی که دارد از دنیای واقعی دور شده و به دنیای ساختگی مطلوب خود پا میگذارد تا از مشکلات فرار کند. بنابراین باید سعی کنید تا بفهمید که رویاهای کودک شما درباره چیست؟
اگر کودک دوزبانه شما در اثر خستگی از وظایف، کار مدرسه و موفق نبودن در درسها دچار خیالبافی شده با تهیه یک برنامه مناسب مشکل را حل کنید. یا اگر به دلیل بیکاری در عالم خیال فرو میرود تنوع و تغییرات جذاب و متناسب برای او ایجاد کنید.
برای درمان خیالبافی در کودکان دوزبانه ، ارتباط او را با دوستان و همسالان و گروهها و جمعهای مناسب زیاد کنید. و او را تشویق نمایید وارد گروههای ورزشی، هنری، آموزشی و … شود. مخصوصاً والدینی که شاغل هستند و یا به دلایلی فرزند زیاد تنها میماند باید طوری برنامهریزی کنند که این تنهایی به حداقل برسد و فعالیتهای اجتماعی فرزند بیشتر شده و یا وقت بیشتری با او صرف کنند. فعالیتهای فکری و سازنده زیادی برای کودک دوزبانه خود فراهم آورید.
برای انجام وظایف و تکالیفش زمان در نظر بگیرید. به کودک دوزبانه خود یادآوری کنید که در چه محدوده زمانی وقت دارد تکالیفش را انجام دهد یا برای انجام هر کار چقدر وقت دارد و با پایان یافتن زمان او را مطلع سازید که وقتش تمام شده است. اگر تکالیف را انجام داد تشویق کنید و در غیر این صورت از تدابیر منفی و جدی مثل محرومیت از وسایل و تفریحات مورد علاقه استفاده کنید. در منزل به او مسئولیت داده و در کارها از او کمک بگیرید. کودک دوزبانه خود را مشغول کنید تا به سفرهای خیالی نرود.
اگر در مدرسه هم چنین است برای درمان خیالبافی در کودکان دوزبانه، از معلم او کمک بگیرید تا در آن هنگام، کودک را با مسائل درسی مشغول نماید و وظایفی به او بدهد و هر چه زمان و تعداد این خیالبافیها کمتر شد، با تهیه یک جدول و علامت زدن در خانههای آن، پاداش و جایزهای برای او در نظر بگیرید.