تاثیر اضافه وزن بر هوش کودکان دوزبانه
با اینکه امروزه همگی میدانیم چاقی یکی از مهمترین معظلات زندگی و تهدید کننده سلامتی است، ولی از نظر فرهنگی کودک دوزبانه هرچه تپل تر سالم تر . جدیدترین پژوهشها نشانگر این است که اگر کودکان دوزبانه کم تحرک و دارای اضافه وزن به طور منظم ورزش کردن را شروع نمایند. توانایی خود را در فکر کردن، برنامهریزی و حتی در انجام تکالیف ریاضیات بهبود میبخشند.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیلهایی که بر تصاویر اسکن مغز کودکان دوزبانه قبل و پس از ورزش نمودن انجام گرفته است. حاکی از این است که ورزش به افزایش فعالیت بخشهایی از مغز که مرتبط با تفکر و کنترل بر نفس است، منجر میگردد.
نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که بی تحرکی مزمن کودکان دوزبانه به طور معنی داری با عدم توانایی و موفقیت آنان در آینده رابطه دارد. بر طبق پژوهش های جدید ورزش به کودکان دوزبانه شما کمک میکند که در مدرسه موفقیتهای بیشتری کسب نمایند.اگر چه این نتایج برای کودکان دوزبانه دارای اضافه وزن بدست آمده است. ولی باور بیشتر محققان این است که بتوان نتایج مشابهی را برای کودکان با وزن نرمال نیز در نظر گرفت.
عوامل اجتماعی و زیست محیطی موجود، تکنولوژی مدرن، کمبود وقت و سرعت گذر زمان عواملی هستند. که جامعه را به سمت کم تحرکی سوق میدهند.
امروزه در ایالات متحده بیش از یک سوم کودکان دوزبانه و سایر کودکان دارای اضافه وزن هستند و به همین دلیل ورزش به عنوان بخش ضروری زندگی آنان مطرح شده است.بر طبق یک آزمایش انجام شده در امریکا، 171 کودک دوزبانه 7 تا 11 ساله ی دارای اضافه وزن در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول بعد از مدرسه هر روز بیست تا چهل دقیقه ورزش داشتند. البته این ورزش نه ایجاد مهارت خاصی بود و نه رقابتی، بلکه بیشتر جنبه بازی داشت و سرگرم کننده و مفرح بود. مانند توپ بازی، طناب بازی یا لی لی؛ و گروه دوم هیچ برنامه ورزشی نداشتند. محققان دریافتند که گروه اول علاوه بر بهبود وضعیت ضربان قلبشان، در آزمونهای استاندارد پیشرفت تحصیلی نیز موفقتر عمل نمودند. اسکن مغز این کودکان دوزبانه نشان داد که فعالیت در منطقه عملکرد اجرایی مغز کودکان دوزبانه گروه اول (در ارتباط با خودکنترلی، استدلال، تفکر انتزاعی و رفتار اجتماعی درست) افزایش یافته است.
تستهای هوش گرفته شده از این کودکان دوزبانه نیز نشانگر افزایش هوش آنان پس از سه ماه ورزش مداوم بود. به طوری که کودکان دوزبانه دارای اضافه وزنی که طی سه ماه هر روز چهل دقیقه ورزش نمودند. به طور متوسط 3.8 به میزان هوششان اضافه شد. آن دسته از کودکان دوزبانه ای که این برنامه را بیست دقیقه در روز داشتند میزان افزایش هوششان کمتر از این بود. همچنین بدون هیچ آموزش اضافهای، گروهی که ورزش نموده بودند عملکردشان در ریاضیات پیشرفت نموده بود.
متخصصین تغذیه و فیزیولوژیستهای ورزش نیز بر این باوراند که ورزش برای داشتن مغز سالم، ضروری است. برای داشتن کودکان دوزبانه ای سالم از نظر جسمی و روحی، آنان را جلوی تلویزیون و کامپیوتر رها نکنیم و به فکر تحرک آنان نیز باشیم.
درست است که زندگی شهری و آپارتمان نشینی مجال تحرک زیاد را از فرزندانمان گرفته است. و تغذیههای امروزی نیز راه را برای اضافه وزن پیدا کردن هموار نموده. ولی با یک برنامهریزی منظم و صحیح و استفاده بهینه از امکانات موجود میتوانیم. کودکانی پر تحرک، شاداب، سالم و باهوش بپرورانیم.