منوی دسترسی
چگونه می توان با مدرسه هراسی در کودکان مقابله نمود؟

علل مدرسه هراسی و راه های مقابله با آن در کودکان دوزبانه

علل مدرسه هراسی و راه های مقابله با آن در کودکان دوزبانه

در مورد مدرسه هراسی و ترس از مدرسه در کودکان دوزبانه صحبت کردیم حال در این مقاله به بررسی علل به وجود آمدن این ترس و راه کارهایی که والدین می توانند برای مقابله با آن از آن ها بهره ببرند را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.

علل مدرسه هراسی و راه های مقابله با آن در کودکان دوزبانه

ترس از مدرسه (مدرسه هراسی) در کودک دوزبانه می‌تواند ریشه‌های محیطی، خانوادگی یا فردی داشته باشد. یکی از عوامل اصلی در پدید آمدن این ترس اختلال اضطراب جدایی است. در حقیقت بسیاری از کودکان دوزبانه به این دلیل از مدرسه رفتن می‌ترسند که توانایی جدا شدن از والدین خود را ندارند.

برخی از کودکان دوزبانه نیز به خاطر این‌که نگران مسخره شدن یا زیر ذره‌بین بودن از سوی دیگران هستند، از مدرسه رفتن امتناع می‌کنند. این گروه کودک دوزبانه که دچار ترس از مدرسه می شوند عموما در مورد ارزیابی شدن و مورد قضاوت قرار گرفتن نگرانی شدید دارند. همچنین این احتمال هست که محیط مدرسه برای کودک دوزبانه ناخوشایند باشد. حل نشدن این ترس‌ها می‌تواند به تدریج اختلال فوبیای اجتماعی را شکل دهد.

معمولا کودکان دوزبانه مشکلات با همسالانشان را برای پدر و مادر بازگو نمی‌کنند چون این کار را نشانه‌ ضعف و ناتوانی خود می‌دانند. گاهی ترس کودکان دوزبانه از مدرسه ناشی از بدرفتاری های همسالان یا اولیای مدرسه با آن‌ها است. برخی از معلمان و کارکنان مدرسه با کودکان دوزبانه رفتار سخت‌گیرانه دارند یا به تنبیه کودکان می‌پردازند.

علل مدرسه هراسی در کودکان

راه کارهای مقابله با مدرسه هراسی در کودکان دوزبانه

_ اجتناب از تنبیه شدید یا قضاوت و برچسب زدن منفی به کودک دوزبانه به خاطر عملکرد منفی در مدرسه

_ صحبت کردن در مورد ترس کودک دوزبانه از مدرسه، همدلی با احساس او و تلاش برای فهم دلایل اصلی ترس و اضطراب از طریق گفتگو

_ کمک گرفتن تخصصی از مشاوران روانشناس برای حل مسائل فردی و خانوادگی که باعث تشدید مشکل شده مثل وابستگی شدید والد-کودک و اضطراب جدایی

_ ارزیابی و شناسایی مشکلات احتمالی در مدرسه مثل بدرفتاری، مشکلات ارتباط با همسالان، قلدری و تشویق کودک دوزبانه برای صحبت در مورد آن‌ها

_ تشویق و پاداش دادن برای رفتن به موقع به مدرسه و انجام فعالیت‌ها و تکالیف مربوط به مدرسه

_ شناسایی یک معلم یا بزرگسال مورد اعتماد برای ارتباط نزدیک با کودک دوزبانه

_ کمک به توانمند کردن کودک دوزبانه برای افزایش اعتماد به نفس، بهبود مهارت های ارتباطی، تشویق او و ایجاد فضاهایی برای ارتباط بیشتر با همسالان و تقویت و تشویق برای تعامل و فعالیت‌های گروهی

همه کودکان دوزبانه و سایر کودکان در سنین مختلف ممکن است مدرسه هراسی را تجربه کنند با این حال معمولا کودکانی که بیماری‌های مزمن دارند، کوچک ترین فرزند خانواده می‌باشند و همچنین تک فرزند هستند با این مشکلات بیشتر مواجه می‌شوند. سعی کنید در تربیت کودک دوزبانه خود به گونه‌ای عمل کنید که از وابستگی فرزندتان به شما و لوس کردن او جلوگیری نمایید تا مسائلی از جمله ترس از مدرسه گریبان گیر کودکتان نشود.

برای آنکه به فرزندتان کمک کنید تا بتواند استرس‌ها و ترس‌های خود را بهتر مدیریت کند، باید روش‌های تربیتی مناسبی را از ابتدا در پیش بگیرید و ارتباط مناسبی را با او برقرار کنید. در این شرایط فرزندتان می‌تواند راحت تر مشکلات خود را با شما در میان بگذارد و برای حل آن‌ها نیز از شما کمک بگیرد. البته همیشه نباید والدین مشکلات کودکان دوزبانه خود را حل کنند و باید اجازه دهید کودکان به تدریج خودشان از پس مشکلاتشان بر بیایند. در صورتی که احساس کردید مشکلات از کنترل شما خارج شده و کودک دوزبانه شما ترس زیادی از مدرسه رفتن دارد می‌توانید از مشاوره کودک بهره مند شوید. 

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا