منوی دسترسی
چرا ترس از مدرسه در کودکان دوزبانه ایجاد می شود؟

ترس از مدرسه در کودکان دوزبانه

ترس از مدرسه در کودکان دوزبانه

یکی از مشکلاتی که والدین و کودکان دورزبانه در سنین مدرسه با آن دست و پنجه نرم میکنند ترساز مدرسه در کودک است. بعضی کودکان به دلایل روانشناختی دچار هراس از مدرسه شده و این موضوع باعث نگرانی خانواده ها می شود. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.

ترس از مدرسه در کودکان دوزبانه 

ترس از مدرسه یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کودکان دوزبانه دبستانی با آن مواجه می‌شوند. احساس اضطراب برای کودک دوزبانه در اوایل رفتن به مدرسه تا حدی طبیعی است چرا که تجربه رفتن به مدرسه می‌تواند به منزله اولین جدایی از والدین و ورود به جامعه‌ای بزرگتر باشد اما برخی کودکان اضطراب و ترس بیش از حدی را تجربه می‌کنند به طوری که سازگاری با این شرایط برایشان بسیار مشکل است. این دسته از کودکان دوزبانه مقاومت شدیدی برای رفتن به مدرسه داشته و وقتی مجبور به رفتن می‌شوند نیز ممکن است آسیب و رنج زیادی را تحمل کنند.

کودکانی که دچار این مشکل هستند، دارای ترس افراطی، غیر منطقی و پایدار نسبت به مدرسه رفتن می‌باشند و هنگام جدایی از والدین به شدت در مقابل ترک خانه مقاومت می‌کنند. ترس مفرط از مدرسه معمولا برای اولین بار در دوره پیش دبستانی، کودکستان یا کلاس اول ظاهر می‌شود و در کلاس دوم به اوج خود می‌رسد، با این حال خودداری از مدرسه رفتن، می‌تواند در هر سنی رخ دهد. دختران و پسران تقریبا به یک میزان ترس از مدرسه را از خود نشان می‌دهند. این نوع ترس،  اضطراب و استرس زیادی را برای کودکان دوزبانه پدید می‌آورد که در این شرایط لازم است والدین در کنار درمان فوبیا، استرس کودک دوزبانه خود را نیز کاهش دهند.

مدرسه هراسی در کودکان دوزبانه

علائم ترس از مدرسه

بسیای از والدین به دلیل عدم آگاهی از علائم مدرسه هراسی در کودک دوزبانه خود، این مشکل را نادیده می‌گیرند. این رفتار می‌تواند منجر به افزایش علائم استرس در فرزندانشان شود.علائمی که با دیدن آن ها در رفتار کودک دوزبانه خود می توانید به بروز چنین مشکلی پی ببرید در زیر بیان شده است:

_ امتناع و بهانه تراشی هنگام رفتن به مدرسه و مقاومت در برابر اصرار والدین. این کودکان دوزبانه معمولا تلاش می‌کنند والدین خود را قانع کنند تا اجازه دهند خانه بمانند.

_ چسبندگی به پدر و مادر و یا امتناع از جدا شدن از آنها، دروغ گویی، فرار و یا پنهان شدن برای اجتناب از رفتن به مدرسه. بسیاری از کودکان دوزبانه در این شرایط تظاهر به بیماری می‌کنند.

_ پریشانی، قشقرق و دچار شدن به ترس و اضطراب زیاد هنگام جدایی از والدین. این مسئله می تواند نشان دهنده وجود اختلال اضطراب جدایی در کودک دوزبانه شما باشد.

_ درخواست مکرر برای تماس به منزل در ساعات مدرسه

_ مشکل شدید بلند شدن از تخت خواب هنگام صبح

_ امتناع از درگیری در فعالیت‌های گروهی با همسالان در مدرسه

اختلالات جسمانی نیز ممکن است در کودک دوزبانه ای که دچار چنین مشکلی هستند به صورت دل درد، سردرد، استفراغ، سرگیجه، خشکی دهان، تپش قلب، اسهال و ضعف ظاهر شود. این علائم به نظر کاملا واقعی می‌رسند اما نتیجه سطح بالای اضطرابی است که کودک دوزبانه شما تجربه می‌کند. غالباً علائم مذکور در روزهای تعطیل از بین می‌رود. همچنین اگر پدر ومادر یا پزشک توصیه کنند که کودک چند روزی در منزل بماند، بلافاصله علائم بیماری از بین می‌رود، ولی در روز قبل از رفتن به مدرسه یا همان روز علائم جسمانی مجددا ظاهر می‌شوند.

کودکان دوزبانه مبتلا به ترس از مدرسه غالباً علاوه بر واکنش ترس، علائم و مشکلات روانی دیگری نیز از خود نشان می‌دهند. شایع‌ترین این علائم اختلال در خواب، افزایش عصبانیت و پرخاشگری، جویدن ناخـن، شب ادراری، لکنت زبان و ترس از تاریکی می‌باشند. 

در ادامه به بررسی علل پدید آمدن این مشکل و راه های مقابله با آن می پردازیم.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا