منوی دسترسی
محیط چه تاثیری بر روان و یادگیری کودک دوزبانه شما دارد؟

تاثیر محیط و محله بر یادگیری کودک دوزبانه

تاثیر محیط و محله بر یادگیری کودک دوزبانه

همواره به والدین توصیه شده کودکان خود را در محیط های سالم و در کنار دوستان خوب قرار دهند تا آن ها بهتر پرورش یابند. از این رو در می خواهیم در این مقاله به بررسی تاثیرات محیط بر روان و میزان یادگیری و خلاقیت کودکان بپردازیم.

تاثیر محیط و محله بر یادگیری کودک دوزبانه

محیط در کنار وراثت یکی از مهمترین عوامل موثر بر شکل گیری شخصیت و نحوه رشد کودکان می باشد.در این مقاله به بررسی نقش محیط بر کودکان دوزبانه خواهیم پرداخت تا والدین با آگاهی بیشتر، محله زندگی خود را انتخاب کرده و محیط مناسب برای رشد کودک‌شان را فراهم کنند.

دو عامل اصلی تاثیرگذار در رشد کودک دوزبانه و سایر کودکان، عوامل محیطی و عوامل فردی می‌باشد. این عوامل شامل نور، طبیعت، صدا، آلودگی صوتی و بصری است. همچنین عواملی برای طراحی فضاهای تفریحی و پارک‌ها تعیین کننده خواهند بود که شامل سرزندگی در فضاهای بازی، تنوع در چیدمان وسایل بازی و فضاهایی برای نشستن نیز از جمله این عوامل محیطی و فردی است که هر کدام براساس میزان کارکرد و تاثیرگذاری در دسته بندی عوامل فردی یا محیطی قرار می‌گیرند.

بر اساس تحقیقات یک دانشگاه پزشکی، کیفیت محله‌‌ای که کودک دوزبانه در آن رشد می‌کند، اثر قابل توجهی بر رفتار‌هایی که در سال‌های اولیه و حتی دوره‌ نوجوانی و بلوغ از خود نشان می‌‌دهد دارد. محققان متوجه شدند که کودکانی که در مناطق فقیر با سطح کیفیتی نامطلوب زندگی می‌کنند نسبت به کودکانی که در محله‌‌های مرفه با کیفیت شهری مناسب زندگی می‌کنند، مشکلات رفتاری بیشتری دارند. همین طور، مشکلات کودکانی که در مناطق با کیفیت و مرفه زندگی می‌کنند در اثر کشمکش‌های داخلی خانواده‌‌ها است و مربوط به محله و مناسبات همسایگی آن‌‌ها نمی‌باشد. از جهت دیگر تاثیر خانواده در محله‌هایی با سطح کیفیت پایین می‌تواند مثل سپر محافظ برای کودکان دوزبانه عمل کند و احتمال اثرات منفی را کم کند. اما هر چه کودکان مدت زمان بیشتری را در این محیط‌‌ها بگذرانند، احتمال نفوذ عوامل نامطلوب در شخصیت آن‌ها بیشتر می‌شود.

تاثیر محیط و محله بر یادگیری کودک دوزبانه

تاثیر عوامل محیطی بر یادگیری کودک دوزبانه

کودکی یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین دوران زندگی انسان است و کودکان در هر جامعه آینده سازان آن جامعه محسوب می‌شوند. به همین دلیل توجه به محیط‌های مناسب آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به این نکته، محیط فیزیکی می‌تواند اهمیت زیادی بر فرآیند یادگیری داشته باشد وآن را تقویت و یا تضعیف کند. در اصل، محیط می‌تواند تاثیر زیادی در آموزش و یادگیری کودکان دوزبانه داشته باشد.

برای رسیدن به فضای آموزشی مطلوب، باید ویژگی‌ها و نیازهای کودکان در سنین مخصوص را شناخت، سپس بر اساس آن به عوامل تاثیرگذار بر محیط پرداخت. عوامل محیطی در محل آموزشی مثل روشنایی، رنگ، صدا، راهرو و محل عمومی، کلاس و حیاط تاثیر زیادی بر روی روند یادگیری و فرآیند آموزشی کودکان دوزبانه دارد.

فضاهای درون شهری به خصوص پارک‌ها، می‌توانند بیشترین تاثیر را در پرورش خلاقیت کودک دوزبانه یا سایر کودکان داشته باشند. این اماکن علاوه براینکه مکانی برای تفریح را فراهم می‌کنند، می‌توانند تا حد زیادی سطح تعامل اجتماعی کودکان را بهبود دهند. روانشناسان اعتقاد دارند که بیشتر عوامل رشد کودکان و پرورش خلاقیت آن‌‌ها، با فضای باز عمومی و فضاهایی که شرایط فیزیکی و روانی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌‌دهند، رابطه مستقیمی دارد.

مسئله مهمی که وجود دارد این است که گسترش شهرها و افزایش بیش از اندازه تعداد وسایل نقلیه باعث شده کودکان دوزبانه از بیشتر امکانات و زمین‌های بازی محروم بمانند. با توجه به نظریه رشد، بین ۶ تا ۱۲ سال، دوره‌ یادگیری سریع و تفکر منطقی و عینی کودک و به عبارت دیگر زمان کاشت بذر و پرورش قوه تخیل کودک است.

ویژگی‌های محیط مناسب برای رشد کودکان دوزبانه

جو آرام محیط
امکانات شهری برای پیاده‌روی
امکانات شهری برای بازی و تفریح
امکانات آموزشی و کسب تجارب جدید
کنترل وسایل نقلیه در حریم عابر پیاده
ورزش و فعالیت جسمی
ایجاد تصویر ذهنی مناسب از محیط
پویایی و هیجان
پارک‌ها به عنوان عامل افزایش کیفیت سلامت جسمانی و روانی کودکان

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا